Algarve

Albufeira ligt in de de streek de Algarve in Portugal. Dit is een rustig kustgebied in het uiterste zuid-westen van Europa. De Algarve staat bekend vanwege het fantastische klimaat en de goede waterkwaliteit. Veel mensen kennen de Algarve vanwege de badplaats Albufeira, maar de Algarve heeft veel meer te bieden dan alleen dit vissersdorp. De Algarve heeft prachtige natuur: aan de kust indrukwekkende rotspartijen en meer landinwaarts een schitterend achterland. De veelzijdigheid van de Algarve maakt Albufeira als ideale vakantiebestemming voor jong en oud.

Ligging Algarve

De Algarve is ongeveer 150 kilometer breed en 50 kilometer hoog van noord naar zuid. De noordkant van de Algarve wordt begrensd door het kustgebergte en de zuidkant door de Atlantische Oceaan. Inwoners van de Algarve worden de Algarvios genoemd. Ze zijn herkenbaar met donkere ogen en hebben licht Moors-Arabische trekjes. Opvallend is dat de mannen uit de Algarve zich minder als Macho gedragen dan in andere mediterrane landen. De laatste 20 jaar is het toerisme in de Algarve enorm in opkomst geweest. Aan de lopende band zijn de kustgebieden volgebouwd met Appartementen en Hotels. De lokale bevolking is zich bewust dat die niet oneindig kan doorgaan en daarom is er momenteel een bouwstop. Hierdoor wordt voorkomen dat de schoonheid van de Algarve verdwijnt.

Plaatsen in de Algarve

De bekendste plaats uit de Algarve is natuurlijk Albufeira. Albufeira staat bij jonge mensen bekend vanwege de oneindige mogelijkheden in het nachtleven. Daarnaast zijn er prachtige vakantiehuizen in de Algarve te vinden. De wereldberoemde strip in het nieuwe deel van Albufeira staat vol met trendy clubs en cocktailbars. In het oude centrum van Albufeira zijn er veel terrasjes met live muziek. Naast Albufeira is Lagos een andere bekende kustplaats. Op een rij de belangrijkste plaatsen van de Algarve:

  • Albufeira
  • Alvor
  • Armaçao de Pêra
  • Carvoeiro
  • Lagos
  • Olhos d’Agua
  • Praia dea Rocha
  • Vilamoura

Wij wensen u alvast heel veel succes met de keuze van uw vakantie bestemming in de Algarve.