lagos bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van Lagos

Lagos, een historische gemeente doordrenkt met de gezellige sfeer van een kleine stad, prijkt op de heuvels aan de monding van de Rio Alvor. Met zijn huidige bevolking van 25.000 inwoners transformeert Lagos in de zomermaanden tot een bruisende en levendige stad.

Strandparadijs voor Snorkelaars en Duikers

De prachtige stranden van Lagos oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op snorkelaars en duikers. Laat de zomerzon je begeleiden terwijl je de betoverende onderwaterwereld van Lagos verkent.

Verborgen Schatten en Historische Pracht

Grotten

Langs de kustlijn van Lagos strekken zich kloven, stenen sculpturen en betoverende grotten uit, bereikbaar per vissersboot die aanmeert bij de jachthaven. Een avontuurlijke ontdekkingstocht wacht op degenen die de wateren van Lagos verkennen.

Igreja de Santo Antonio

Achter de onopvallende gevel van de 18e-eeuwse kerk, Igreja de Santo Antonio, schuilen onvoorstelbare schatten. Een rijkversierde, geheel vergulde laat-barokke altaarwand, schilderijen in fantastische kleuren en azulejos onthullen de historische pracht van deze plek, gelegen aan Rua General Alberto Silveira.

Ponta da Bandeira

De kapel van de heilige Barbara leunt tegen het 17e-eeuwse fort. Bewonder hedendaagse azulejos in de kapel en duik in de geschiedenis in het fortmuseum, dat dagelijks geopend is.

Ponta da Piedade

De zuidelijkste punt van de baai wordt gedomineerd door de imposante rotsformatie Ponta da Piedade, die 20 meter boven de zee uitsteekt. Verken de grotten en bizarre rotsvormen vanuit een boot die vertrekt vanaf Forte da Bandeira.

Stadsmuur

De stadsmuren, deels door de Romeinen en deels door de Moren gebouwd, dateren voornamelijk uit de 15e eeuw. Bij het voormalige gouverneurspaleis, Paco do Governo, vind je het opvallende manuelische raam, waar koning Sebastiao naar verluidt zijn soldaten toesprak voor hun inscheping naar Afrika.

Uitgaan in Faro

Het nachtleven in Lagos is net zo afwisselend als dat in Albufeira, maar de entreeprijzen en drankjes zijn hier een stuk voordeliger. Van discotheken tot gezellige cafés, Lagos biedt een levendig scala aan uitgaansgelegenheden.