Jongerenreis Portugal

Al jaren is Portugal een populaire plaats onder de jongeren om in de zomervakantie naar toe te gaan. Vooral de plaats Albufeira, in de Algarve, wordt veel bezocht. Voor diegene die het niet weten ligt Portugal tussen Spanje en de atlantische oceaan. Doordat het land beschikt over kilometers lange stranden is niet alleen Albufeira, maar ook plaatsen als Lissabon populair onder Nederlanders.

In Zuid-Portugal schijnt vrijwel bijna het hele jaar de zon en daarom heb je een 100% gegarandeerd een warme zomervakantie. Om even de hitte te vermijden is een duik in het koude zeewater afkoelend te noemen. Voor de jongeren onder ons is het wel oppassen als je alcohol gedronken hebt en je graag een stukje wil zwemmen. Het koude water en het vocht te kort in het lichaam kan namelijk voor kramp zorgen. Blijf dus dicht in de buurt van het strand!

Voor alle jongeren is Albufeira aan te raden vanwege het mooie landschap en de leuke excursies die je kan doen in de omgeving, zoals een safari tocht. De uitgaansgelegenheden zijn te verdelen in twee kampen, namelijk het nieuwe en het oude gedeelte. In beide gebieden zijn leuke café’s, discotheken en kroegen te vinden. Weet jij nog niet waar je heen wil? Neem dan een kijkje in Portugal!

Voor een vakantie in Albufeira heb je alleen je zwembroek, bikini en je uitgaanskleding nodig. Heb jij nog tips voor leuke excursies, plaatsen die je kan bezoeken in Zuid-Portugal? Laat het weten!